Acasă Animale

Reclamă

Categorie:

Animale

Reclamă

În statul american Florida, pescarul Owen Pryor a reușit din greșeală să prindă un rechin tigru de 4 metri – unul dintre cei mai periculoși pești de pe Pământ.

Bărbatul pescuia împreună cu colegii săi când, dintr-o dată, a avut loc o mușcătură activă. Pryor a ghicit că era vorba de o captură mare, dar nu și-a dat seama imediat ce prinsese. A fost nevoie de o treime de oră pentru a scoate peștele.

Pescarul și colegii săi au făcut o fotografie cu rechinul și l-au eliberat în habitatul său natural, animalul nu a fost rănit.

Pagini: 1 2

Reclamă

Animalul de companie a dispărut în luna aprilie în Villars-Saint-Pancras. Proprietarul încerca să-l găsească de mai multe săptămâni și pusese anunțuri. Din păcate, căutările nu au avut succes, iar femeia a trebuit să accepte pierderea animalului său de companie. Cu toate acestea, în luna mai, ea a fost contactată de un medic veterinar din Savoie. Acesta i-a spus că a primit un telefon de la un coleg portughez care primise câinele.

După cum s-a dovedit, o femeie din Ponte de Lima, Portugalia, a dat peste Joy pe un câmp din apropierea casei sale și a călătorit cu ea la veterinar. Când microcipul câinelui a fost scanat, a fost clar că era din Franța. Medicul veterinar a trimis o scrisoare de anchetă colegilor săi francezi, iar unul dintre ei a reușit să găsească proprietarul câinelui în baza de date a animalelor de companie.

Pagini: 1 2

Reclamă

În 2007, locuitorii din municipalitatea Petääjävesi din Finlanda Centrală au observat într-o populație sălbatică de pisici albe și negre, care aveau culoarea „standard” a jachetei de cină, indivizi cu culori diferite ale blănii. Firele de păr negru ale acestor pisici rămân negre doar la bază și albe la vârfuri.

Experții au analizat genomul altor 180 de pisici domestice și au găsit o variantă genetică similară la trei dintre ele – toate aveau exact culoarea lichiorului.

Pagini: 1 2

Reclamă

În timpul studiului, experții au lucrat cu trei ciori negre (Corvus corone). Timp de câteva luni, păsările au fost antrenate să asocieze semnale vizuale – numerele 1, 2, 3, 4 de pe ecran – cu numărul de sunete pe care trebuiau să le pronunțe. Ulterior, păsările au fost capabile să producă 4 sunete diferite, fiecare dintre acestea fiind asociat cu un anumit număr.

Păsările au fost plasate în fața unui ecran și li s-au arătat numerele. Pentru a primi o recompensă, păsările trebuiau să pronunțe numărul de sunete indicat pe ecran și să apese o tastă de pe monitorul cu ecran tactil. Și în cele mai multe cazuri, ciorile au nimerit.

Pagini: 1 2

Reclamă

Oamenii de știință au propus mai multe ipoteze cu privire la funcțiile buzunarului lui Henry:

Identificarea sursei sonore. Conform unei teorii, punga de pe ureche ajută animalul să identifice cu precizie locația sursei sonore. Poate că buzunarul lui Henry conține multe terminații nervoase care răspund la sunet.

Îmbunătățirea auzului. O altă teorie sugerează că buzunarul lui Henry poate ajuta animalele să recepționeze mai bine sunetele prin direcționarea undelor sonore în canalul auditiv, ceea ce îmbunătățește percepția sunetelor de înaltă frecvență.

Pagini: 1 2

Reclamă